Verschillende type SPD pedalen

Er zijn verschillende type SPD pedalen op de markt. De beginnende fietser zal even wegwijs gemaakt worden in het aanbod. Want welke fietspedalen zijn geschikt voor de fiets? De keuze is eigenlijk heel erg simpel. Allereerst bepaal je wat voor soort fiets je hebt. Afhankelijk of het een mountainbike, racefiets of tourfiets is, maak je een keuze. De fietsschoenen mogen hierbij niet vergeten worden. Aan alleen een SPD pedaal heb je natuurlijk niets, de schoen moet vastgeklikt kunnen worden. Heb je mountainbike schoenen gekocht voor je MTB fiets? Dan horen hier MTB SPD pedalen bij.

SPD Pedalen en de fietsschoen

Heb je een racefiets en de benodigde fietsschoenen aangeschaft? Dan is het belangrijk om de juiste pedaal uit te kiezen. Hierbij is het belangrijk om vooraf te bepalen of je goed met de fietsschoen wilt kunnen lopen. Het schoenplaatje steekt namelijk een beetje onder de schoen vandaan. Er zijn verschillende merken waaruit je kunt kiezen. Kijk altijd naar de verschillende types. Met het instellen van de veerspanning kun je bepalen hoeveel kracht er nodig is om je voet uit het pedaal te krijgen. Tourfietsers hebben een andere type SPD pedalen nodig. Je zal vaker van je fiets af willen stappen als een wielrenner.

Type SPD pedalen uitkiezen

Nu je weet wat voor type pedaal je nodig hebt, kun je kiezen uit verschillende merken. Je zult zien dat er behoorlijk wat prijsverschillen zitten tussen de merken. Bij de duurdere pedalen is de lagering kwalitatief beter. Dit zorgt ervoor dat er minder slijtage plaatsvindt. Daarnaast kan een schoenplaatje snel slijten wanneer je hier veel op loopt. Ook valpartijen zorgen ervoor dat zo’n plaatje snel stuk gaat. Om dit te voorkomen, zijn er handige beschermplaatjes verkrijgbaar. Mountainbikers zullen hier niet zoveel last van krijgen, omdat het plaatje verstopt zit in de zool.

Pedalen gericht kiezen

Wanneer je kiest voor een bepaald type pedaal is het goed om te weten dat je niet zomaar kunt wisselen. Het schoenplaatje zit namelijk bevestigd onder de schoen. Het uitkiezen van de juiste pedalen is essentieel om een goede prestatie te kunnen leveren.