SPD schoenen

Om de beste prestaties te kunnen leveren, is materiaalkeuze erg belangrijk. Niet alleen besteed je zorg en aandacht aan het uitkiezen van de juiste racefiets, mountainbike of tourfiets, maar ook is het uitkiezen van de juiste SPD pedalen en SPD schoenen erg belangrijk. Om gebruik te kunnen maken van het juiste kliksysteem dien je ook de juiste fietsschoenen uit te kiezen. Niet elke schoen is compatibel met een bepaald kliksysteem. Daarnaast wil je natuurlijk ook een fietsschoen die er een beetje fatsoenlijk uitziet en lang meegaat.

Kiezen uit SPD schoenen

Wanneer je de juiste fiets hebt uitgekozen, je wilt wielrennen, mountainbiken of touren, kies je de SPD pedalen uit. Voor een racefiets heb je andere pedalen nodig dan voor een mountainbike of tourfiets. Dit geldt natuurlijk ook voor de fietsschoenen. Voor de racefiets schaf je racefietsschoenen aan. Deze hebben drie bevestigingspunten onder de schoen waaraan je het schoenplaatje kunt bevestigen. Bij de mountainbike- en tourfietsschoenen zitten maar twee bevestigingspunten onder de SPD schoenen. Wil je deelnemen aan een triatlon? Dan heb je hiervoor speciale triatlonschoenen nodig. Deze hebben aan de onderzijde ook drie bevestigingspunten, maar zijn sneller aan en uit te trekken.

Goede SPD schoenen

Je zult zien dat het aanbod SPD schoenen enorm is. Niet alleen is het belangrijk dat de fietsschoenen comfortabel zitten, maar ook de kwaliteit van de zool is erg belangrijk. De stijfheid van de zool zorgt ervoor dat je minder last krijgt van brandende voetzolen door de kracht die je zet. Ook voorkomt het een onaangename druk onder de bal van je voet. De zolen van de schoenen kunnen gemaakt zijn van carbon of van composiet. In de regel geldt hoe stijver de zool, hoe meer krachtsoverbrenging er plaatsvindt. En dit komt ten goede van de prestaties. Hierdoor verlies je minder kracht en energie.

De juiste fietsschoen kiezen

De keuze voor een bepaalde fietsschoen is afhankelijk van je eigen voorkeur. Ben je een beginnende fietser? Dan is het nog niet nodig om een dure fietsschoen te kopen. Dit bespaart in de kosten en je komt dan met lichte schoen een heel eind.