SPD schoen merk

Het assortiment fietsschoenen is erg groot. Je hebt de keuze uit verschillende soorten fietsschoenen, maar ook uit heel veel merken. Het uitkiezen van een schoenen merk kan hierdoor een moeilijke klus zijn. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar je budget. Sommige merken zoals Shimano en Mavic bieden betaalbare schoenen aan voor beginnende fietsers. Als starter hoef je nog geen aerodynamische schoen te hebben, maar leer je eerst de basisvaardigheden van het fietsen. Misschien dat je in een later stadium de overstap kunt maken naar een topmerk zoals Fizik.

Het meest gekozen SPD schoen merk

Fietsers kiezen veelal voor de merken Shimano en Mavic. Dit komt omdat de prijs en kwaliteit goed overeenkomen met elkaar. De keuze voor een bepaald merk zal afhangen van het fietsdoel. Niet elk merk biedt bijvoorbeeld triatlon schoenen aan. Dat beperkt de keuze aanzienlijk. Ook niet elke damescollectie is even leuk. Als dame wil je natuurlijk wel met mooie fietsschoenen op de fiets stappen. Giro heeft ze bijvoorbeeld in de kleur roze. De keuze voor een SPD schoen merk is dan ook afhankelijk van je eigen smaak en budget.

Betaalbaar merk fietsschoenen

Net zoals met elk item zijn er topmerken en middenklasse merken. Voor fietsschoenen geldt dit net zo. Giro en Fizik zijn topmerken waar je diep voor in de buidel moet tasten, maar dan heb je wel een hele mooie kwaliteitsschoen. Shimano, Mavic en Sidi hebben een ruime collectie fietsschoenen waar je ook hele betaalbare fietsschoenen kunt vinden. Het comfort en de maatvoering willen per SPD schoen merk nog weleens verschillen. Sidi is een Italiaans merk met een vrij smalle pasvorm. Deze fietsschoen zal niet voor iedereen even lekker zitten. Het is een kwestie van passen en uitproberen.

Fietsschoenen uitproberen

Om het juiste merk schoenen uit te kiezen, kun je het beste de fietsschoenen die je aanspreken gaan passen. Tegenwoordig kun je alle populaire raceschoenen of mountainbike schoenen eenvoudig online bestellen. Passen ze niet of zitten ze niet lekker dan stuur je het pakketje gewoon terug. Dat is wel zo gemakkelijk.