Merken SPD pedalen

Het gebruik van klikpedalen biedt veel voordelen. Het fietsen kost veel minder energie, de druk over je gehele voeten wordt beter verdeeld waardoor je minder last krijgt van vermoeide, pijnlijke voeten en je prestaties verbeteren. Genoeg redenen dus om te kiezen voor klikpedalen. Afhankelijk van de fiets kies je de juiste klikpedalen uit. Een wielrenner kiest dan ook voor racefiets SPD pedalen, een mountainbiker voor MTB SPD pedalen en een tourfietser voor de speciale Tourfietsers SPD pedalen. Het is belangrijk om het juiste type pedaal uit te kiezen voor optimale fietsprestaties.

De verschillende merken SPD pedalen

De meest gekozen merken onder fietsers zijn Look, Shimano en Mavic. Al deze drie bedrijven richten zich op de wielersport. Look heeft het eerste pedaal ontworpen specifiek voor het wielrennen. Shimano is een leverancier van fiets- en hengelsportartikelen en richt zich op het fabriceren van technische producten waarbij beweging en mechanica belangrijk zijn. Dit merk richt zich voornamelijk op wielrenners en mountainbikers. Mavic bestaat als sinds 1934 en wierf bekendheid met het fabriceren van speciale velgen. Deze bedrijven zijn innovatief als het gaat om het verbeteren van de wielrenprestaties.

Kiezen uit merken SPD pedalen

De pedalen zijn allemaal van goede kwaliteit. De keuze voor een specifiek merk zal dan ook voornamelijk afhankelijk zijn van je eigen voorkeuren. Het verschil zit hem met name in de breedte van het pedaal, de instelbaarheid van de veer en het soort kliksysteem dat je zelf fijn vindt. In het ruime assortiment pedalen kun je per categorie kiezen uit meerdere pedalen om op deze manier zo efficiƫnt mogelijk te kunnen fietsen. Je kunt kiezen uit lichtgewicht pedalen van carbon, een pedaal met veel bewegingsvrijheid of speciale schoenplaatjes met extra grip. Kies het merk waar jij je het fijnste en veiligste bij voelt.

Prijsverschillen klikpedalen

Je zult ongetwijfeld opmerken dat er prijsverschillen zijn tussen de onderlinge merken. De hoogte van de prijs wordt voornamelijk bepaald door het materiaal. Bij een duurder pedaal is de lagering kwalitatief beter, waardoor er minder sprake zal zijn van slijtage. Dit scheelt op lange termijn weer in de kosten.