Racefiets SPD pedalen

Een ander soort pedaal, de Racefiets SPD pedalenOp elke racefiets horen goede pedalen te zitten. Het kliksysteem zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen kunt duwen, maar ook kunt trekken. Dit is handig wanneer je optimaal wilt presteren, zo min mogelijk energie wilt verliezen en geen last wilt krijgen van je voeten. De druk op de voet wordt met het kliksysteem verspreid. Bij racefiets SPD pedalen is het belangrijk om te kijken naar het soort kliksysteem. Je hebt hierin verschillende keuzes. Bij sommige merken kun je de veerspanning instellen. Hiermee bepaal je de kracht die nodig is om je voet uit het pedaal te krijgen.

Geschikte SPD pedalen voor de racefiets

Bij racefiets pedalen horen ook schoenplaatjes. Deze schroef je vast onder de fietsschoen. Wanneer je gaat fietsen, klik je door middel van het schoenplaatje je voet vast aan het pedaal. Voor een beginnende fietser zal dit even wennen zijn. Echter, het weegt niet op tegen de voordelen die je hiervan zult ervaren. Bij het wielrennen draait veel om snelheid en om uithoudingsvermogen. Je wilt dus zo min mogelijk energie verliezen tijdens het fietsen. Het soort pedaal dat je uitkiest, zal in grote mate afhankelijk zijn van het kliksysteem waar je voorkeur naar uitgaat.

Controle over de fiets

Met de racefiets SPD pedalen heb je veel meer controle over je racefiets. Je hebt de keuze uit verschillende merken en uit verschillende type pedalen. Het is aan te raden om te kijken naar de grip die je hebt. Sommige schoenplaatjes zijn erg glad, dit bemoeilijkt het lopen op de fietsschoenen. Het frame is dus iets om in de gaten te houden. Daarnaast steken enkele schoenplaatjes erg uit. Hierdoor breken deze dan ook sneller en dit kost uiteindelijk weer geld. Kijk vooraf dan ook goed naar het gewenste kliksysteem en de bijbehorende eigenschappen.