Mavic SPD pedalen

logo_mavicSinds 1934 richt Mavic zich al op de wielrensport. Het begon met het aanpassen van velgen op de wielrenfiets. Door de afstand tussen de spaken aan te passen, leverde dit meer tijdswinst op. Prestaties werden verbeterd en langzaam groeide het bedrijf uit tot een bekend merk in de wielrensport. Het assortiment bestaat uit wielrenkleding, banden, Mavic SPD pedalen, zadels en nog veel meer. Bij het Franse bedrijf staat innovatie voorop en om de beste producten kunnen leveren, is er voor bepaalde type pedalen een samenwerking aangegaan met Time.

Het assortiment Mavic SPD pedalen

De collectie Mavic pedalen is minder uitgebreid dan die van de merken Shimano en Look, echter kwalitatief gezien zijn de klikpedalen net zo goed. Bij het ontwerp van de klikpedalen is gekeken naar een optimale vermogensoverdracht. Dit betekent dat je met de klikpedalen veel kracht kunt zetten, zonder dat het je energie kost. Dit zorgt voor optimale prestaties. Er worden klikpedalen aangeboden voor de racefiets en voor de mountainbikes. Voor de MTB-fietsen bestaat de Cross collectie. De pedalen zijn van lichtgewicht en zorgen voor veel grip. Ook wordt het vuil, zoals modder en zand afgestoten.

Kopen van Mavic SPD pedalen

Voor de racefiets heb je de keuze uit de nieuwere type klikpedalen, zoals de Zxellium Pro SL en de Zxellium Ultimate. De Pro SL heeft een speling van vijf graden. Door vooraf te kijken naar de hoeveelheid speling je hebt, kun je een goede inschatting maken van de bewegingsvrijheid die je ervaart tijdens het fietsen. Voor de Crossride en Elite race pedalen is Mavic een samenwerkingsverband aangegaan met Time, eveneens een belangrijke speler op het gebied van SPD pedalen. Om een geschikt klikpedaal uit te kiezen voor je fiets is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke wensen en waar jij je goed bij voelt.