Mavic fietsschoenen

Fietsschoenen van MavicDe Mavic fietsschoenen herken je aan de gele kleur. Het wordt ook weleens vlageel genoemd. De schoenen zijn erg licht qua gewicht en grotendeels gemaakt van carbon. Het merk is voornamelijk bekend om de fietsbanden, maar heeft tegenwoordig ook een uitgebreide collectie aan fietskleding en fietsschoenen. Krachtoverbrenging en comfort spelen een centrale rol bij het ontwerp van de fietsschoenen. Mavic heeft dan ook een aantal topschoenen in het assortiment, zoals de Cosmic Ultimate schoen.

Mavic fietsschoenen kopen

De raceschoenen zijn veelal voorzien van een draadverbinding. Dit zorgt ervoor dat de fietsschoen nauwkeurig om de voet sluit en dat de krachtoverbrenging beter verloopt. Er wordt gebruik gemaakt van Energy Frame Carbon, dit betekent dat er zowel carbon in de zool zit als in de bovenzijde van de schoenen. Wanneer je Mavic fietsschoenen koopt dan koop je schoenen waar je jarenlang plezier van hebt. Sommige Mavic schoenen zijn voorzien van een extra flap over het sluitsysteem van de schoen. Dit maakt de fietsschoen extra aerodynamischer.

Mavic topklasse fietsschoenen

Mavic heeft in zijn assortiment fietsschoenen die erg geschikt zijn voor de professionele wielrenners. De Mavic Zxellium kost meer dan 350 euro, maar dan heb je ook wat. Het heeft een stijve zool en een stijve upper en is voorzien van een halve binnensok. Het plaatje aan de onderzijde van de schoen is verstelbaar. De CXR Ultimate is zo’n vijftig euro goedkoper en is eveneens mooi afgewerkt. De Cosmic Ultimate fietsschoen is wel de topper uit de Mavic collectie en kost dan ook meer dan 350 euro.

Goed pasvorm belangrijk

Net zoals bij elke merkschoen is het belangrijk om naar de pasvorm van de fietsschoenen te kijken. Het moet vooral comfortabel zitten en goed aansluiten op de voeten. De fietsschoen mag niet te groot zijn anders loop je het risico dat je uit de hak schiet. Dat is bij een kliksysteem natuurlijk niet handig.