Look SPD pedalen

Look SPD pedalen: de allereerste SPD's!Look kwam met het eerste pedaal op de markt dat specifiek was ontworpen voor wielrenners. In 1984 ontwierpen zij het eerste klikpedaal en in 1986 kwamen zij met het eerste carbon frame op de markt. Het Franse bedrijf is een marktleider op het gebied van wielrensport artikelen. Het bedrijf richt zich met name op de wielrenners, maar biedt ook klikpedalen aan voor mountainbikers. Met Frankrijk als thuisbasis, het land van de wielrensport, is het dan ook niet zo verwonderlijk dat het bedrijf zich blijft richten op nieuwe innovatieve producten.

Kenmerken van Look SPD pedalen

Bij de Look pedalen geeft de kleur aan hoeveel bewegingsvrijheid je voet heeft op het pedaal. Rood geeft de meeste speling, je hebt dan een speling van negen graden. Dit is minder belastend voor de knieƫn. De grijze kleur betekent dat je 4,5 graden speling hebt en de zwarte geeft geen speling. Wanneer je een beginner bent, is het niet aan te raden om voor de zwarte te kiezen. Als beginner kun je dan ook het beste kiezen voor de Look SPD pedalen rood of grijs. Afhankelijk van wat je zelf het fijnste vindt. Het schoenplaatje steekt ietwat uit, waardoor het slijtagegevoelig is en glad is om erop te lopen.

Het kopen van Look SPD pedalen

Het bedrijf heeft niet stilgestaan en heeft met de Look Keo Grip het probleem van het gladde schoenplaatje verholpen. Dit loopt vele stukken makkelijker. Mountainbikers kiezen voor het speciale MTB assortiment. Je fiets immers over ruige stukken terrein dus je pedalen moeten hierop zijn aangepast. Zand, modder en water komen niet in het kliksysteem terecht waardoor het systeem nooit zal blokkeren. Daarnaast kunnen de MTB pedalen veel meer klappen opvangen en wordt de druk beter verdeeld over de voet, zodat dit de voeten minder belast.