Giro fietsschoenen

Giro (fiets)schoenen. Ga voor kwalitatief prima fietsschoenen.De fietsschoenen van Giro zijn niet alleen mooi, maar zijn ook uitermate geschikt voor de wielrenner. Sinds 1985 richt het bedrijf zich op de wielrensport. Je onderscheidt de schoenen direct van andere fietsschoenen door het gebruik van felle kleuren. Looks worden overduidelijk gecombineerd met het leveren van topprestaties. Wie een paar Giro fietsschoenen wilt aanschaffen, moet er rekening mee houden dat deze raceschoenen niet goedkoop zijn. De prijzen voor de tourschoenen liggen wel stukken lager. Deze zijn over het algemeen ook stukken onopvallender waardoor het net een gewone wandelschoen lijkt.

Giro fietsschoenen kopen

Giro heeft een ruim assortiment aan raceschoenen, mountainbikeschoenen en tourfietsschoenen. De Terraduro is een geliefde MTB-schoen met een stijve zool, echter biedt deze fietsschoen wel genoeg flexibiliteit om er goed mee te kunnen lopen. Alle Giro schoenen zijn voorzien van een ademende bovenlaag en de meeste schoenen hebben een EVA voetbed. Bij de tourfietsschoenen zorgt de Vibram zool voor veel grip. Je kunt naast lange fietstochten met deze schoenen ook prima wandelen. Het is immers een lichte wandelschoen. De verdere collectie bestaat uit de Factor Techlace, Sentrie Techlace, Code, Alpineduro en Trans. Elke lijn heeft zo zijn goede eigenschappen.

Kiezen van Giro fietsschoenen

Het soort schoen dat je uitkiest, is afhankelijk van je doel en de gewenste pasvorm. Het allerbelangrijkste bij de aankoop van een fietsschoen is of het comfortabel genoeg zit om hiermee te kunnen fietsen. Voor tourfietsers is het daarnaast belangrijk om te kijken of je er prettig op kunt wandelen. Je moet er immers de hele dag mee fietsen en mogelijk stukken op moeten wandelen. De schoen mag niet te groot of te klein zijn en dient zowel in de breedte als de lengte goed aan te sluiten. Giro fietsschoenen kun je eenvoudig online bestellen (en vaak ook kosteloos retourneren) dus je kunt op je gemak passen.