Fizik fietsschoenen

Fizik fietsschoenen: kwaliteit gegarandeert. Wie op zoek is naar de fietsschoen onder de fietsschoenen komt uit bij het merk Fizik. Alle fietsschoenen worden in Italië handgemaakt. Dat maakt de aanschaf van Fizik fietsschoenen niet goedkoop, maar dan heb ook je iets. De schoenen hebben een stijlvol design en zijn herkenbaar aan de retro-look. Met zo’n paar hippe fietsschoenen onderscheid je jezelf vast en zeker in het peloton. Fizik staat bekend als een duur merk met uitstekende eigenschappen. Het aanschaffen van de schoen is niet goedkoop, maar je kunt het zien als een investering voor jaren. Gelukkig is de oudere collectie regelmatig in de aanbieding, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om dit merk te dragen.

Fizik fietsschoenen uitkiezen

De collectie bestaat uit triatlonschoenen, mountainbikeschoenen en raceschoenen. Er wordt gebruik gemaakt van lichte en duurzame materialen. Fizik heeft bij het ontwerp van de raceschoenen goed nagedacht over de prestaties van de schoenen. Zo is de R3 Uomo gemaakt van kangaroeleer, wat zorgt voor een goed pasvorm, is de zool gemaakt van carbon en is het voorzien van een ergonomisch EVA design. De stijfheid van de zool is opgedeeld in drie delen. Er is gekeken naar de maximale overdracht van de kracht van de pedalen, de flexibiliteit van de zolen en de elasticiteit dat zorgt voor een betere pasvorm.

Fizik fietsschoenen kopen

Naast een collectie voor heren kunnen de dames ook kiezen uit verschillende raceschoenen. De R5 Donna Boa is een zeer geliefde schoen bij de dames. Het heeft dan wel geen opvallende kleuren, maar de schoen zit als gegoten. De MTB-schoenen zijn zo ontworpen dat ze ieder ruig terrein aankunnen. Het anti-scratch leer zorgt ervoor dat de schoenen minder snel slijten en het carbon is verstevigd met nylon. Per fietstak is er gericht gekeken naar de behoeftes van de fietser. Ondanks dat het niet de voordeligste schoenen zijn, zijn fietsers erg te spreken over Fizik.